Nyårsmeny

Nu har vi bestämt nyårsmeny :) Kommer bli supergott hoppas jag!

Förrätt: Tomatsoppa som hettar
Varmrätt: Svamp- och Potatistorn och entrecote (Dock är bara potatistornet med på sidan)
Efterrätt: Glassbomb


Slut på hyllan

Denna dag har varit lång. Gick upp tidigt för att hinna ner på Gina tricots rea innan jag började jobba kl 10. Det var jag och en till tjej på bussen, haha helt öde. Hittade lite kläder på ginis som jag inte hunnit prova men det hinns nog med imorgon. Var en hel del folk som ville shoppa skor idag och det är alltid kul att ha mycket att göra :)

Efter jobbet åkte vi till Ikea för att köpa tallrikar för presentkortet jag fick men som vanligt är alltid det man ska köpa på ikea slut. Jävla skitställe. Synd att det är så bra priser annars hade jag aldrig handlat där. Ska springa in imorgon och se om det kommit in när vi ändå är och storhandlar.

När vi kom hem från ikea somnade jag i soffan och vaknade av att älsklingen gjort makaroner och falukorv, mums såhär efter all fet julmat. Ska snart inviga mitt nya varma täcke och se om det håller vad det lovar eller om jag måste krypa in och värma mig under jespers täcke ändå.


Julafton

Nu var julen slut och julmaten borta och magen alldeles för full. Varit det bästa julen på länge. Julafton började med riktig julfrukost här hemma och jag tjatade på Jesper tills jag fick öppna ett paket. Det innehöll raggsockor. Precis vad mina kalla fötter behöver!

Klockan två åkte vi vidare för  jul-lunch hos Jespers mamma och vi försökte båda att äta lite mindre för att orka äta en gång till hos mamma. Men Vera hade gjort supergod ris ala malta så där sprack min plan för det :) Vi hade några trevliga timmar men roligast var nog tiden vid matbordet, vi skrattade som dårar. Vi var kvar där och kollade Kalle och åkte till mamma runt 5-tiden.

Eftersom ingen av oss var speciellt hungrig så väntade vi ganska länge med att äta hos mamma. Vi drack lite kaffe och slappade framför tvn och så. När det äntligen var paketdags blev jag överlycklig. Är som ett litet barn som sagt och älskar att öppna paket. Fick jättemycket bra och roliga saker, ni ska få ett separat inlägg om det lite senare.

Blev kvar hos mamma hela kvällen, Henke kom förbi och även en vän till mamma. Vi spelade TP och vann med en plupp och drack lite öl och hade det trevlans. Halv 5 på morgonen var vi ganska trötta allihop och bestämde oss för att åka hem och sova. Vi slog förra årets rekord med 1½ timme!

Nu ska jag ta och äta lite sen kvällsmat, vi hörs snart!

Julaftons morgon

Här hemma har vi ätit julfrukost med skinkmacka och risgrynsgröt. Ska åka hem till Jespers mamma snart och börja julafton där för att sen fortsätta till mamma :) Hoppas ni får en fin och mysig dag och ta det lugnt på vägarna!


Mini-julafton

Idag var jag förbi och träffade Xandra och Adrian! Lillen måste ju få sina julklappar innan julafton. Var där en stund och Märta var också där. Vi snacka lite om allt som hänt sen senast vi såg och sen kom Jesper och hämtade mig. Svängde förbi Ica och köpte bingolotter till uppesittarkvällen och åkte sen vidare till pappa för lilla julafton som vi alltid firar där kvällen innan.

Pappa hade gjort sin supergoda Jansson och vi fick även med en extra tills imorgon! Skinkmacka och julmust satt fint men nu är jag proppmätt! Jesper med tror jag, han har somnat i soffan.

Fick en jättefin resväska av Pappa och Carina. Den är lila, rosa och ljusblårandig. Perfekt då vi inte har någon resväska och alltid behöver låna hit och dit när vi ska ut och resa. Stort plus för att den verkligen syns när den kommer åkandes på väskbandet. Fick lite hårprodukter och plankor till plankstek så det måste vi ju laga snart. Jesper fick långkalsonger från Frank Dandy.

Ska ta en dusch nu och sen försöka sova. Är som ett litet barn dagen för julafton! Så nyfiken på alla paket. Ska försöka övertala Jesper om att få en julklapp imorgon bitti. Alldeles för nyfiken för att vänta tills imorgon kväll. Måste måla naglarna också!

Bal

Vilken dag! Är helt slut efter allt sminkande, måla naglar och fixa och dona. Hann även ner på stan en sväng för att inhandla det allra sista julklapparna! Så imorgon slipper jag ner och brottas med alla andra som fått lön.
Skulle precis gå och lägga mig men då såg jag ikea-kassen med de nytvättade kläderna som jag måste gå igenom och se vad som är fuktigt och måste hängas på tork. SEGT! Hade bara lust att krypa ner under täcket och sova.
Har inte fått sminkbilderna av syrran än men har har ni kort på dom fina baltjejerna och lite av sminket.

Jag fick också vara med på ett hörn.
Dock passade man kanske inte in på en bal på slottet i denna utstyrsel!

Iväg och sminka

Onsdag och jag sov verkligen länge idag. Råkade stänga av larmet och vaknade klockan tolv och blev lite stressad. Ska ju iväg och fixa syrrans smink till balen ikväll. Men nu var hon precis klar med håret hos pappa så behövde inte stressa. Sminket är nerpackat och nagellack och penslar :) Hoppas vi hinner göra en fransk manikyr på henne med lite glitter.

Ikväll ska vi tvätta och sen ska vi bara njuta av att vara lediga och ta det lugnt med julgodis och glögg.
Måste försöka hinna träffa Xandra och Adrian också. Har ju lite paket till lillkillen! Får se om vi hinner med det imorgon.

Ledig!

Nu är det jul jul jul! Vi har griljerat julskinka, bakat massa julgodis. Paketen ligger inslagna under granen och jag har jobbat sista dagen för att nu vara ledig i 4 dagar! Känns underbart att bara få ta det lugnt några dagar innan och efter jul. Alla andra år har man ju jobbat hur mycket som helst.

Ni ska få receptet på de supergoda bountygodiset och lakritskolan med choklad. Men ni får vänta tills imorgon för nu ska jag slappa lite i soffan innan läggdags. Kanske ska öppna paradis-asken jag köpte för nån vecka sen som har legat gömd för Jesper :)

Sjukling

Mindre mysig morgon. Vaknade och kände att hela halsen var svullen och värkte. Snoret rann och det var bara att inse att man är sjuk. Hoppas verkligen jag mår bra på julafton annars är det katastrof. Tänk att vara täppt i näsan och inte känna smaken av julmat. Hemska tanke!

Ska strax skriva matlista. Vi ska iväg och handla lite, har tänkt göra julskinka ikväll och kanske hinner med lite lakritskola också. Får se vad kvällen erbjuder. Nu blir det en dusch så man kanske piggnar till!

Nysattack

Herregud jag känner mig helt förstörd. Vaknade imorse och nös flera gånger och sen började det rinna i näsan.
Körde upp lite papper i snoken och somnade om. Sen nös jag typ 30 gånger imorse och nu har jag nyst hela kvällen. Blir helt slut i hela kroppen av detta. Måste vara något jag är allergisk mot eftersom det händer allt oftare. Måste lokalisera vad det är. Sköljmedlet/tvättmedlet kanske?

Jobbade 3 timmar idag och det gick snabbt. Dock hade vi det ganska lugnt, förra året var det kaos innan jul men i år verkar folk köpt sina vinterskor. Rean har iaf börjat så förhoppningsvis blir det mycket efter jul.

Ska krypa ner i soffan nu med en filt och vila. Kanske ska ta och skölja näsan också så jag förhoppningsvis kan sova inatt.

Chokladkola med kanel

Ikväll har det bakas för fullt! Saffransbullar, bountybollar och chokladkola med kanel.
Vi har precis provsmakat allt och det blev supergott.

Receptet på chokladkolan får ni här!

Chokladkola med kanel
5 dl grädde
3 msk kakao
4 dl sirap
4½ dl strösocker
1 kanelstång

Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock ca 40 min. Använder du termometer ska det vara 124 grader. Häll upp i form klädd med bakplåtspapper, glöm inte ta ut kanelstången.
Ställ svalt och skär/klipp i bitar och slå in i smörpapper.

Dock så blanda jag ihop allt och gick och satte mig vid datorn en sväng. När jag kom ut i köket igen var det kolasmet över hela spisen. Hade på för hög värme så det kokade över. Men det löste sig efter städ och byte av kastrull.
Har precis målat naglarna juligt röda :) ska vänta på att det torkar innan jag fryser in bullarna.

Julbak

Sorry! Jag försvann i några dagar. Har varit helt slut efter jobbet så har legat i soffan på kvällarna och slappat.
Idag är jag ledig så ska ta och baka saffransbullar och sen slå in lite julklappar :) Nu har jag bara lite kvar till mamma att köpa och sen är jag faktiskt klar. Känns toppen.
Receptet på bullarna får ni sen :)

Julgran

Valde att klä granen framför träning idag. Läste någonstans att lucia är dagen då man ska köpa gran och pynta. Dock är ju våran återanvänd sen 2 år tillbaka då vi kör plastgran! Jag är inte mycket för kryp och snusk och Jesper tycker inte om stök som jag misstänker att barren hamnar i den kategorin.

Sen åt vi lite lussekatt och drack julmust. Måste ta och baka egna lussebullar i helgen och julgodis som jag även tänkt ge i julklapp till vissa i år. Skönt att jag kan pricka av Jesper och syrran på presentlistan. Har en present kvar till mamma och då är det bara pappa, carina, janne och adrian kvar.

Ska alldels strax krypa i sängs, ska bara låta nagellacket torka lite till. Imorgon jobbar jag heldag. Kommer inga varor imorgon heller så man kan ju undra vad vi ska hitta på. Vi har ju nyss gjort om så vet inte hur dagen ska spenderas. Kanske fixa lite på barnavdelningen.


Årets gran fick pyntas med silver, blå och lila färger. Inte en röd kula detta år!
Tyckte det blev riktigt fint, synd bara att kameran inte kan fånga det mysiga ljuset i granen

Julklappar

Precis kommit hem från julklappsshopping i stan och värmer mig med en varm kopp kaffe. Ikväll ska vi klä granen och sen slå in lite paket :) Känns skönt att man kan börja bocka av på julklappslistan och förhoppningsvis vara hyfsad klar till den 23e då lönen kommer och de sista klapparna ska inhandlas.
Ska krypa ner unden en filt i soffan och värma mig lite innan jag sätter igång med julgran, kvällsmat och allt sådant.

Penne med Halloumi

Denna enkla pastarätt lagade vi igår och det var helt galet gott! Hade kunnat äta upp hela skålen om det inte var så att jag blev proppmätt :) Men nu har jag längtat till matlådan som jag ska äta till lunch idag.


Ska alldeles strax göra mig iordning och sen ska jag ner på stan och köpa lite julklappar. Hade ju planer på att vara klar innan julaftonsveckan men verkar inte bli så nu. Pengarna har mystiskt försvunnit från mitt konto så jag får nog tyvärr vänta till lönen den 23e och springa och trängas med alla andra människor på stan.

Nattuggla

Min tidiga kväll blev plötsligt väldigt sen. Om mindre än 7 timmar ringer klockan och det är dags att gå upp.

Ska tvätta bort sminket och krypa till kojs så man orkar med morgondagen. Vi tjejer som jobbar ska ha lite jultema. Något rött är kravet :) Har inte bestämt mig för om det blir röda strumpbyxor eller ett rött skärp. Får se vad man känner för imorgonbitti.
Jesper och Kim beslag tog tv:n för att spela donkey kong och jag har suttit som en mupp och kollat på. Kändes så ensamt att stänga in sig i sovrummet men har varit en trevlig kväll trots spel och väldigt god mat!
Kom ner och köp julklappar imorgon! Skor uppskattas väl alltid? ;)

Glittrig sko!

Jag kunde inte låta bli att springa in på Moderna hem på lunchen och köpa den fina glittriga skon! Fick även med mig ett jättefint ljus som nästan är så fint att man inte vill tända det. Ser ut som en glittrig julkula.
Nu väntas det mat och fredagsmys i soffan. Blir en tidig kväll, jobb hela helgen lång.

Fredagsskott

Usch jag blev väckt av att någon som har butik nedanför oss stod och skottade snö. NI vet där det skärande ljudet mot asfalten, och jag blev jättesur för att jag blev väckt på detta hemska sätt.  Har spenderat morgonen halvsur i soffan framför tv:n

Ska alldeles strax hoppa in i duschen och sen ska jag hämta ut paket nummer två som kom på posten idag :) Igår var det Jespers som jag är supernöjd med, ni får se efter julafton :) Idag är det systers klappar som dyker upp. Hoppas dom blir lika bra. Orkar inte hålla på och skicka tillbaka och sådant.

Hoppas det är lite folk på jobbet idag. Känns som julruschen kanske börjar i helgen? Eller spar ni er till nästa helg?
Det återstår att se men nu fick jag lite bråttom, vi hörs ikväll!

Denna fina sko från Sia Home är så otroligt fin. Går att ha både hängande i granen och stående på t ex en bricka.
Ska nog ta och unna mig den till mig själv idag :)

Födelsedagsfika

Vilken myskväll! Blev födelsedagsfika hos Anky med hennes lussebullar, kaffe och tårta. Sen satt vi nyfikna och kollade på när hon hade presentöppning, haha det är så roligt :) Blev kvar där ett tag och snackade och fick reda på att hon och Ken också ska med till Milano i mars. Kommer bli toppen!

När jag kom hem satt Kim och Jesper och spelade wii för fullt. Så jag passade på att sno datorn för att kolla lite på resor. Vi bokade ju en resa till Thailand och vi skulle åkt 4 december. Men efter massa strul med jobb och ledighet osv så bestämde vi oss för att Thailand finns kvar och det får bli något annat år.

Nu står valet mellan Cypern och Las Palmas. Det finns för och nackdelar med båda och det är jättesvårt att bestämma sig. Ska nog ta och göra en plus och minuslista imorgon och se om vi kan bestämma oss för vart vi åker. 
Vet ni något om dessa platser? Är något av länderna bättre eller sämre eller har ni något annat tips är det väldigt välkommet!

Nu ska jag ta bort sminket och borsta tänderna och sen krypa ner under täcket och kolla på 2½ men

Slut för idag

Nu har jag nyss kommit hem från jobbet :) Skönt att jobba 10-16, lite vardagslyx sådär. Fixat och donat i butiken och flyttat om skor för att få lite nytt. Sett likadant ut ett tag nu så var skönt att få pyssla lite med det.
Ska strax fixa inför kvällsmaten så jag hinner äta innan jag och Fia ska hem och fira Anky som fyller 22 år idag! Grattis Grattis! Var iväg på lunchen och fixade födelsedagspresent så nu är allt är klart. Har även fått ett brev att hämta ut. Undrar om det är syster eller Jespers julklapp som kommit.

Jesper köpte ju ett wii igår så det ryktas om att det ska vara spelmaraton här hemma ikväll, får väl låsa in mig i sovrummet när jag kommer hem och kolla på tv :)

Här är tjejernas smink från igår.
Malin ska ha en vinröd klänning och Roxy en olivgrön.

Smink

Har precis provsminkat syrran och hennes kompis inför deras studentbal. Det blev nog bra :) Ska ändra lite inför baldagen men tjejerna verkar nöjda, det är de viktigaste.
Ska alldeles strax iväg och simma. Ni får bilderna på sminket sen :)

.

Ibland blir man så himla besviken.

Dåligt

Usch vad jag är arg! Jag var på ett tupperwareparty för 2 veckor sen och har ångrat mig angående ett par skålar jag känner att jag inte kommer få användning för. Men tjejen som höll i partyt påstår att det inte går att ångra sitt köp. Men när jag pratar med en som höll i partyt hemma hos mig så säger hon att kunden alltid har 14 dagars ångerrätt och det står även så på konsumentverkets hemsida. Usch vad trött man blir på sådant här. Får se om hon löser det på något vis för jag kommer verkligen inte ha användning för dessa.

Nu ska jag kika lite på tv och fortsätta sura :)

Julfest

Vilken superhärlig kväll det var igår! Vi började på jobbet med julklappsbyte och lite vin. Jag fick Johannas present och det var the och marmelad, mums :) Sen gick vi till BlueMoon för julbord som var riktigt fräscht och gott och det var show med smalare än thord, markoolio och freddy amigo. Syrran fixade även så att jag fick träffa markoolio och sno 2 kramar efteråt. Haha Hanna blev allt lite avundsjuk :P
Var jättemycket folk och bra musik och vi dansade och dansade och hade skitskoj! Har världens bästa arbetskamrater. NI är bäst! Sen tappade Hanna bort sin plånbok och när vi skulle hämta ut jackorna var Helens lapp borta. Haha, fick sms av Helen halv 4 inatt att hon äntligen kommit hem.
Tack för en superhärlig kväll tjejer!

Nu ska jag ta och skriva matlista så vi kan åka och storhandla för veckan. Måste bara planera in lite viktväktarrecept med låga points. Kanske ska göra något julgodis också att skicka med julkorten. Får se vad jag hinner med.

Ha en mysig andra advent!

Soligt

Härlig Lördag! Solen skiner och vi ska snart åka ner på stan och byta ett par skor till mig, kolla lite julklappar och sen äta lunch med pappa, farmor och farfar.

Ikväll blir det julfest med jobbet, som vi längtat efter denna dag! Kommer bli toppen! Jag och Johanna kör samma skor men man måste ju visa att man kommer från skopunkten :P
Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig redo för julklappsshopping!

Svar på tal

Hej! Eftersom bloggen är ny så tänkte jag att ni som inte känner mig får lära känna mig lite bättre genom att läsa mina svar på frågorna.


1. vad heter du?
Sandra Helen
2. vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Trivs bra med mitt namn men när jag mindre ville jag heta Bella
3. vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Emelie eller emma var redan bestämt men det blev en sandra
4. vilket stjärntecken är du?
Jungfru
5. vilken årgång är du? 1988
6. vart bor du? Västerås
7. bott utomlands? Nej endast varit på semester
8. flyttat antal gånger? 3
9. vart skulle du vilja bo? En större lägenhet nere på stan
10. vilken skolklass? Tog studenten 2007 från Handels
11. vad vill du bli när du blir äldre? Jag har inga planer alls på vad jag vill bli. Just idag trivs jag bra med att arbeta på Skopunkten. Har varit inne på mäklare några gånger men det blir nog inte av. Make up artist skulle jag vilja prova på att arbeta som.
12. pojkvän? Sambo och tillsammans med Jesper sedan 2½ år.

UTSEENDE
1. hur lång är du?
165
2. hur mycket väger du?
Lite hemligt :)
3. hårfärg och frisyr? Mörkbrunt, lockigt för det mesta
4. ögonfärg? Blå
5. mest nöjd med? Jag tycker om mina ögon
6. minst nöjd med?
Att jag blivit så himla otränad
7. skostorlek? 36
8. glasögon? Nej men önskar att jag hade
9. har du några piercingar/tatueringar? Haft piercing i navel och näsa men dom har jag tagit bort för flera år sen.
Tatuering på höften och väntar på att göra nästa på ryggen

FAVORITER
1. filmer?
2. låtar?
Finns alldeles för många bra men min favorit just nu är: Man down med Rihanna
3. årstider? Alla 4 har sin charm
4. mat/dryck? Äter det mesta och har väl kanske ingen favorit. Tycker om att variera och inte äta samma jämt
5. djur? Hund
6. färg? Lila, blå, svart
7. parfym: Clean - warm cotton och Alien
8. tv-program? Desperate, Gossip, Greys, Paradise Hotel, jag är en riktig tv-nörd och kollar på det mesta
9. ämne i skolan? Religion och handelsämnena
10. sysselsättning? Umgås med vänner

KLÄDER
1. vad använder du just nu för jacka?
Nyinköpt svart didrikson
2. vad använder du just nu för skor? Jag har så många par skor så jag varierar ganska mycket men favoriterna att ha på jobbet är ett par svarta låga kängor som är supersköna
3. favoritfärg på kläder? Lila, Svarta, Möntrat
4. favoritmaterial på kläder? Köper det jag tycker är fint
5. vilka kläder skulle du vilja ha just nu? Finns massa fina klänningar jag skulle behöva :)
6. favoritaffärer? Hm, Gina, Monki, Vero Moda
7. för ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden? genomsnitt kanske 3500:-
8. favoritmärke? Har inget speciellt
9. vad har du för byxstorlek? Använder faktiskt aldrig byxor, leggings eller strumpbyxor som gäller
10. vad har du för tröjstorlek? Olika från olika butiker men M-L

DITT RUM
1. stort, litet eller mitt emellan?
Lagom stort
2. vilken färg på tapeterna? Vitt med en vitblommig fondtapet
3. vilka färger går rummet i i övrigt? Svart sängram och byrå. Annars vitt vitt
4. favoritmöbel i rummet och varför? Sängen, för jag älskar att sova!
5. vad vill du ändra där inne?
Vill byta sängram och byrå så dom också blir vita
6. vad har du där inne av följande:
a) tv?
Jepp
b) video/dvd? Nej
c) dator?
Nej
d) stereo? Nej
e) telefon? Mobilen ligger bredvid sängen när jag sover
7. vad ser du om du tittar ut genom ditt fönster?
En rondell, träd, bilar, snö
8. vad gör du oftast i ditt rum? Sover, väljer kläder
9. vem förutom du brukar sova i din säng? Min sambo Jesper och jag delar lika


BLANDAT
1. vad heter din morfar?
Uno
2. var har du i din:
a) jackficka just nu?
Bankkort, legitimation, läppglans, nycklar
b) skolväska just nu? - Äger ingen skolväska
c) handväska eller liknande just nu? Stora plånboken, jobbnycklar, kalender,
3. vad är du beroende av? Kaffe
4. vilket land kommer du i från? Sverige
5. vilken sorts lypsyl använder du? Lypsyl
6. vad tror du på? Att allt har en mening och man får alltid tillbaka för sina handlingar, oavsett om det är onda eller goda.
7. vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon? Döpt och konfimerad i svenska kyrkan
8. vad köpte du senast?
Igår köpte jag hårfärg, julklapp till Adrian och Jesper
9. har du nåt husdjur? Nej men skulle vilja ha en hund
10. vad bor du i? Hyreslägenhet

GREJER
plånbok:
En stor blommig från Forever 21
tandborste:
Rosa
smycken: Örhängen just nu
solglasögon: Inga på mig men har ett par björn borg
underkläder: Trosor
nagellack: Avskaft ljusrosa

Vackert

Måste bara tipsa er om denna superfina sko som kom in idag!
Kan nog bli denna på julfesten på lördag

399:- på Skopunkten :)

Ledig

Äntligen är denna arbetsvecka över :) Nu är jag ledig i tre dagar och det ska bli underbart! Har lite att fixa med här hemma. Ska planera lite julklappar imorgon tänkte jag för på lördag ska vi ner på stan en sväng och handla.
Ska leta upp lite recept på julgodis också, tänkte ge lite till Jespers mamma i julklapp eftersom hon inte önskar sig något och sen är det ju gott att ha hemma också om sötsuget smyger sig på.

Finns en del bloggar med mycket bra inspiration till julbaket och även till matlagning. Två favoriter är Matplatsen och Linneas skafferi. Där kan man hitta massa roligt och gott.

Nu ska jag kika på Alex ask (paradise hotel) innan jag lägger mig. Imorgon får jag inte försova mig för då ska jag på spinning och samla ihop lite viktväktarpoints till lördagens julfest med jobbet.








Sömntuta

Attans! Vaknade för sent för att hinna iväg att simma innan jobbet så får försöka planera in det efter jobbet imorgon. Mina apelsinskivor är ännu inte klara. De skulle vara inne 2 timmar på 50 graders värme men efter 1½ timme hade ingenting hänt så då höjde jag tempen till 100 och så fick det en timme till och sen fick det vila på eftervärme under natten. Imorse var det ändå inte riktigt klara så har fått köra 1½ timme till idag.

Nu ska jag ta och fixa lite lunch innan det är dags för inventering och jobb! Ska försöka övertala Johanna att byta dag med någon så vi kan åka till Stockholm för lite julshopping :) Kan ju vara mysigt

RSS 2.0